Yukikos sushi

Om PeppCon

Vad är PeppCon?

PeppCon är ett evenemang i tre dagar på Fyrishov i Uppsala, för alla som är nyfikna på östasiatisk populärkultur och allmän nördkultur.

På PeppCon har du, dina vänner och familj möjlighet att upptäcka och prova en massa nya saker. Här finns försäljning, uppträdanden, föreläsningar, pyssel, tävlingar, spel, filmvisning, spännande mat och mycket mer, med massor av glada människor i en välkomnande gemenskap.

PeppCon är ett engagerat ungdomsevent, en familjevänlig kulturupplevelse, en spännande utbildningsmöjlighet och en näringsivsfrämjande mässa. Evenemanget är även en del av en typ av livsstilstradition, och kallas därför för konvent.

PeppCon är ett helt drog- och alkoholfritt evenemang som är öppet för både unga och vuxna. Barn under 13 år behöver dock någon äldre med sig.

Lite historik

Det fanns en gång ett konvent i Uppsala som hette Uppcon. Det började runt år 2001 med att några vänner hyrde Slottsbiografen och tittade på animé tillsammans. Med tiden växte det, både med fler aktiviteter och besökare.

Elva år senare var Uppcon Nordens största konvent för Japansk populärkultur, med närmare 4000 besökare. Det hade konserter med stora Japanska artister och massor av annat kul.

Men år 2012 blev tyvärr det sista året för Uppcons långvariga och älskade tradition, då de slutligen tvingades lägga ner evenemanget på grund av tidsbrist inom föreningen och livet i allmänhet.

Efter stor chock och en massa tårar undrade alla besökare vad som skulle hända efter detta. Så många års tradition kan väl inte bara dö på en dag? Så mycket entusiasm och gemenskap kan väl inte bara försvinna för att ett konvent gör det?

Bevisligen inte, för bara några månader senare hade en lite grupp eldsjälar startat en ny förening med ett hopp att hålla peppen vid liv. De skulle starta ett nytt konvent och se till att väcka mer intresse för nördkulturen i allmänhet runt om i Uppsala. PeppCon skulle bli av, mot alla odds!Det första PeppCon ägde rum den 27-29 September 2013 på Fyrishov i Uppsala. Konventet fick närmare 800 besökare med många barnfamiljer och unga mellan 13 och 24 år. Resultatet var ett lyckat första konvent för både arrangörer och många nya besökare.